Good Food ontmoetingen 2019

Suggesties voor Good Food activiteiten.


In de herfst van 2019 zal de vierde editie van de Good Food-Ontmoetingen overal in Brussel opnieuw onze smaakpapillen komen verwennen. Hou 18, 19 en 20 oktober 2019 alvast vrij in uw agenda voor de jaarlijkse afspraak met Good Food !

Jullie namen met velen deel aan de activiteiten die van 19 tot 21 oktober 2018 overal in Brussel werden georganiseerd naar aanleiding van de 3e editie van de Good Food-Ontmoetingen. Meer dan 110 initiatieven trokken 3500 liefhebbers van Good Food aan : bedankt aan de vele initiatiefnemers van de projecten die hebben bijgedragen tot het welslagen van dit evenement. We kijken uit naar de editie 2019 !

Op het menu : lokaal, van het seizoen, veggie en anti-verspilling!


Culinaire activiteiten of degustaties van lokale en seizoensproducten, moestuinworkshops, meer leren over boomgaarden en stadsboerderijen, lezingen, inspirerende getuigenissen… Er is voor elk wat wils!


Hou het weekend van 18-19-20 oktober 2019 alvast vrij in uw agenda!


Om u in staat te stellen u zo goed mogelijk te organiseren om aan dit weekend deel te nemen, informeren we u nu al graag over de data van het evenement: U kunt de data van 18-19-20 oktober 2019 alvast noteren in uw agenda’s en nadenken over een activiteit die kan worden voorgesteld.

Er zal online kunnen worden ingeschreven vanaf maart 2019.

Ongeacht of u geëngageerd bent op het gebied van duurzame voeding, u kan bijdragen tot het invoeren van meer Good Food in uw wijk, uw gemeente, uw gewest,... door ludieke activiteiten, degustaties of animatieactiviteiten tijdens dit evenement voor te stellen.

Good Food, van de boer tot het bord! De Good Food-ontmoetingen zijn de gelegenheid om kennis en knowhow te delen over elke stap van het Brusselse voedingssysteem, om het gedrag te laten evolueren naar een gezonde en milieuvriendelijke voeding.

Inspiratie nodig?


Hieronder volgt een niet-exhaustieve lijst van suggesties voor activiteiten die tijdens dat weekend kunnen worden georganiseerd: workshops vegetarisch koken, proeverijen op basis van restjes of « lelijke » producten, bezoeken aan moestuinen of buurtboomgaarden, workshops over bewaringsmethodes, een initiatie witloof of paddenstoelen telen, kennismaken met projecten voor het recupereren van onverkochte waren of initiatieven voor solidaire koelkasten, smulwandelingen om kennis te maken met Good Food-initiatieven in uw buurt, bezoeken aan sociale kruideniers, conferenties, debatten, films … U kunt ons natuurlijk uw ideeën bezorgen !

Waarom deelnemen?


  • Om via concrete voorbeelden te tonen dat het mogelijk en gemakkelijk is om duurzaam te eten, maar ook dat er een grote variëteit aan actoren en acties bestaan, overal in Brussel.
  • Om sociale banden te creëren en uw steentje bij te dragen tot een milieuvriendelijkere voeding.
  • Om deel uit te maken het programma van activiteiten die georganiseerd worden en gevaloriseerd door Leefmilieu Brussel tijdens de promotiecampagne van de Good Food-ontmoetingen.
Tot de opening van de online inschrijvingen in maart kunt u ons uw projecten, ideeën, vragen bezorgen via het adres info@goodfood.brussels en de hele Good Food-actualiteit op onze Facebook-pagina volgen!
« Terug

Auteur

Safiya Boudghene
Event date
van 18-10-2019
tot 20-10-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links