Gemeenten kunnen verbintenis ondertekenen voor gelijkheid man-vrouw

De REGR vraagt de gemeenten de verklaring te doen ondertekenen door (vrouwelijke) verkozenen en op 8 maart te publiceren.

Naar aanleiding van de internationale dag van de vrouw hebben het secretariaat van de REGR en de voorzitter van het Permanent Comité voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen op lokaal vlak, Ibon Uribe, burgemeester van Gadalkao, een verklaring opgesteld die op 8 maart gepubliceerd zal worden samen met een persbericht.

Doel van de verklaring is de aandacht te vestigen op het engagement van de lokale en regionale overheden voor gendergelijkheid. Het doel is de steun van (vrouwelijke) verkozenen op hoog niveau en de ondertekenaars van het handvest te versterken en zo de zichtbaarheid van het handvest te verhogen en ook van de acties die gemeenten en regio's uit Europa en de hele wereld ondernemen.

De REGR vraagt de gemeenten de verklaring te doen ondertekenen door (vrouwelijke) verkozenen en op 8 maart te publiceren.

Bovendien staat de REGR in contact met andere mogelijke ondersteuners, om zo veel mogelijk ondertekenaars te vinden als ze de verklaring zullen publiceren. Zij zullen ook een campagne opzetten, zodat iedereen de verklaring via internet kan ondertekenen. Zij bieden een grote zichtbaarheid aan alle ondertekenaars via verschillende communicatiekanalen: website, sociale media, pers, ...

Info

 


« Terug

Auteur

Philippe DELVAUX
Publicatiedatum
04-03-2016
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links