Europese Commissie verleent 20 steden financiering voor innovatieve projecten

Met 82 miljoen EUR uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO) zullen 20 stadsprojecten worden gefinancierd.

Deze projecten zijn ingediend door steden in het kader van de 4e oproep tot het indienen van voorstellen voor de door de Franse regio Hauts-de-France uitgevoerde stedelijke innovatieve acties.

Met name Piraeus (Griekenland), Tampere (Finland) en Turijn (Italië) zullen subsidies ontvangen voor projecten om openbare ruimten te beschermen en de kwetsbaarheid ervan te verminderen overeenkomstig het actieplan uit 2017 in het kader van de Veiligheidsunie. Met de EU-financiering zullen ook innovatieve oplossingen worden gesteund op het gebied van digitale transitie, verantwoord stedelijk grondgebruik en armoedebestrijding in 17 andere steden.

 
De 5e en laatste oproep tot het indienen van voorstellen in het kader van de stedelijke innovatieve acties is in september 2019 gepubliceerd. Dit is de laatste gelegenheid voor steden om financiering voor innovatieve acties op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed, circulaire economie, luchtkwaliteit en demografische verandering aan te vragen in het kader van de huidige EU-begroting voor 2014-2020. De winnende steden zullen tijdens het tweede kwartaal van 2020 worden bekendgemaakt.

Meer informatie op ec.europa.eu
« Terug
Publicatiedatum
07-08-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links