Elk kind een toekomst - Hoe in Brussel de strijd tegen kinderarmoede voeren? Wat kan ik als mandataris doen?

Organisatie: Koning Boudewijnstichting - met de medewerking van Brulocalis


Kinderarmoede heeft een impact op alle facetten van het leven van kinderen, van hun voeding tot hun emotionele, intellectuele, culturele en sociale ontwikkeling. Specifieke aandacht hebben voor kinderen betekent: investeren in een betere toekomst voor iedereen.

Wat kunnen lokale verkozenen, burgemeesters, schepenen en OCMW-voorzitters op hun niveau ondernemen in de strijd tegen kinderarmoede? Over welke hefbomen beschikken de lokale verantwoordelijken? Hoe kunnen we achterhalen ‘wat werkt’ en waar er verbeteringen mogelijk zijn om zo correct mogelijk tegemoet te komen aan de noden van deze kinderen en hun gezin?

Dit evenement richt zich tot alle lokale Brusselse mandatarissen die belangstelling hebben voor jonge kinderen en de strijd tegen kinderarmoede.

Tijdens de studienamiddag krijgt u de kans om Anne-Cathérine Guio en Willy Lahaye aan het woord te horen. Zij stellen de resultaten van hun jongste studies voor en hebben het over de acties die gemeenten kunnen opzetten in de strijd tegen kinderarmoede. Vijf inspirerende Brusselse praktijken stellen zich voor, gevolgd door een gesprek met de lokale verantwoordelijken. In thematische workshops kunt u tot slot goede raad met elkaar delen.

Voor wie?


De bijeenkomst richt zich in de eerste plaats tot lokale mandatarissen en tot de vele mensen die op het lokale niveau werken rond kinderarmoede.

Waar en wanneer?


26/11/2019

Uur: 9:00 - 13:30
Plaats: Koning Boudewijnstichting
Adres: Brederodestraat 21
1000 Brussel
Prijs: Gratis

Contact


Voor algemene informatie:
Contactcentrum
+32-2-500 4 555

Voor specifieke vragen:
Saida Sakali
02-549 02 97

Inschrijving op https://www.kbs-frb.be
« Terug

Auteur

Philippe Delvaux
Event date
26-11-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links