Denk lokaal, handel globaal!

Frédéric Vallier, secretaris-generaal van de REGR, roept de gemeenten op om deel te nemen aan het debat in het kader van het Congres van gemeenten en regio's van Europa op 20, 21 en 22 april 2016 te Nicosia (Cyprus).Het nieuwe jaar is een tijd voor goede voornemens. Na 2015, een jaar gekenmerkt door terrorisme, leed, de massale toestroom van asielzoekers aan de Middellandse zee en in Europese steden, de opkomst van het nationalisme, populisme en radicalisme in al zijn vormen, de verwarring van onze burgers en het op zichzelf terugplooien, moeten we dringend nieuwe invalshoeken bedenken om het vertrouwen te herstellen en te zorgen voor een nieuwe visie op onze Europese samenleving.

Europa heeft behoefte aan een nieuwe impuls, een impuls om te ontsnappen aan de technocratie waarin we te vaak terechtkomen. Bij CEMR lanceren we in 2016 een groot publiek debat met diegenen die concreet en dagelijks handelen voor en met hun medeburgers in hun steden en hun regio's.

Dit debat wordt georganiseerd in het kader van het Congres van Europese gemeenten en regio's op 20, 21 en 22 april 2016 in Nicosia (Cyprus). Het CEMR Congres, waar meer dan 1000 deelnemers worden verwacht, is de grootste bijeenkomst van lokale en regionale verkozen vertegenwoordigers en belanghebbenden in Europa.

De slogan van de Top van de Aarde, georganiseerd in Rio in 1992 was "Think global, act local”. Sindsdien zijn lokale overheden erkend als sleutelfiguren tot verandering en ontwikkeling; dus om de wereld te veranderen ... moeten we nu lokaal denken!

Klimaatverandering, de strijd tegen onzekerheid en werkloosheid, veiligheid, integratie van migranten, duurzame economische ontwikkeling, gendergelijkheid... Aan deze, en andere, uitdagingen, zal alleen worden voldaan met de inzet van de lokale en regionale overheden.

Kom ook naar Nicosia, van 20 tot 22 april, en debateer mee over het uitwerken van een visie op Europa in 2030Meer info

  • Registreren is mogelijk en het debat is online beschikbaar www.CEMR2016.eu
« Terug

Auteur

Frédéric Vallier
Publicatiedatum
28-01-2016
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links