Dag van de ambachten

Nationaal evenement open voor alle ambachten van België


De Dag van de Ambachten is gratis voor het publiek.

Het is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend.

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen.

De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Sindsdien stijgt de populariteit van deze dag zowel bij de ambachtslieden als bij de bezoekers.

U wilt uw vak kenbaar maken aan het brede publiek en daarom wilt u deelnemen aan de volgende editie van de Dag van de Ambachten, zondag 17 november 2019. Met uw deelname aan de Dag van de Ambachten sluit u zich aan bij een evenement op nationale schaal, dat helemaal gratis is en ruim weerklank krijgt in de media. Niet alleen werkt u zo mee aan de promotie van de ambachtensector en brengt u uw passie over op het publiek, maar deze dag biedt u ook de kans om uw eigen werk in de schijnwerpers te plaatsen.

Om deel te nemen aan de Dag van de Ambachten moet u beschikken over de wettelijke erkenning van de hoedanigheid van ambachtsman, toegekend door de Commissie Ambachtslieden of de Raad Ambachtslieden van de FOD Economie (zie logo "erkend ambachtsman"), en in dit verband opgenomen zijn in het Register van ambachtslieden dat gepubliceerd is op de website van de FOD Economie.

Om de hoedanigheid van ambachtsman te krijgen moet u een aanvraag indienen bij de Commissie “Ambachtslieden” van de FOD Economie. Deze procedure is eenvoudig en volledig gratis. Alle inlichtingen betreffende deze erkenning als ambachtsman vindt u op de website van de FOD Economie via deambachten.be.

Contact

« Terug
Event date
17-11-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links