Bijscholing ivm mobiliteit - CIVITAS

Kent u de vormingen van het Europees programma CIVITAS?

Het vormingscentrum CIVITAS (CIVITAS Learning Centre) heeft zijn webinars (in het Engels) uitgebreid, o.a. met sinds eind 2015 nieuwe vormingen in mobiliteit. Er wordt ingezet op capacity building.

Bovendien zou het aanbod de komende maanden nog uitgebreid worden.

Het centrum organiseert ook klassieke vormingen tot augustus 2016.

Civitas ?

 

CIty VITAlity Sustainability is een initiatief van de Europese Commissie uit 2001, in het kader van de strijd tegen de klimaatopwarming, om aan te tonen dat steden inspanningen doen om problemen aan te pakken veroorzaakt door transport.

De term Civitas is een combinatie van de woorden City (stad), Vitality (vitaliteit) en Sustainability (duurzaamheid), de drie essentiële elementen van een moderne samenleving volgens de Europese Commissie.

Civitas bevordert de duurzame mobiliteit in de stad. Inmiddels steunde het reeds meer dan 700 acties in 60 Europese 'demonstratiesteden'. De Europese Unie heeft reeds meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd en wil het daar niet bij laten. Sinds meer dan 10 jaar heeft Civitas meer dan 800 maatregelen uitgetest op het vlak van duurzaam transport.

CIVITAS steunt op een netwerk van steden die betrokken zijn op verschillende niveaus, en waarvan het Brussels Gewest lid is (via Brussel Mobiliteit).

Het project zal nog verder ontwikkelen tot 2016, maar CIVITAS 2020 is opgenomen in het Europees programma Horizon 2020.

Info

« Terug

Auteur

Philippe DELVAUX
Publicatiedatum
21-01-2016
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links