bezoek/uitwisseling goede praktijken DO Sint-Gillis

Graag nodigen we u uit voor een bezoek aan innoverende, lokale praktijken omtrent duurzame ontwikkeling op donderdagvoormiddag 24 oktober in Sint-Gillis.


We brengen een bezoek aan enkele projecten die de steun krijgen van de gemeente en het OCMW van Sint-Gillis, zoals de kringloopwinkel de duurzame kwekerij ‘La pousse qui pousse’, Recup soup en de sociale kruidenierszaak ‘Epi Sint-Gillis’.

Waar en wanneer


Afspraak op 24 oktober om 9.00 uur aan de ingang van de kringloopwinkel, Belgradestraat 104 te 1060 Brussel!
We verplaatsen ons te voet.

Programma


9.00 u. Samenkomst aan de kringloopwinkel

9.15 u. Bezoek aan de kringloopwinkel
De kringloopwinkel van Sint-Gillis verzamelt, sorteert en herstelt alle meubelstukken en decoratie die mensen kwijt willen.
Elk voorwerp wordt opgefrist en te koop aangeboden in onze winkel.
Meer informatie: http://recycleriesociale.be

10.15 u. Rondleiding bij ‘La pousse qui pousse’, een duurzame kwekerij (Gérard Van Caulaertsquare 4)
‘La pousse qui pousse’ is de enige 100% biologische kwekerij met lokale productie in Brussel. Burgers kunnen er terecht voor planten om te verspenen, maar ook kruiden, biologisch zaaigoed, worteldoek en meststof.
Met het project ‘Potagers des balcons’ wil de kwekerij wijkbewoners aanmoedigen om hun leefomgeving te verfraaien door vrije ruimten te beplanten, zoals balkons, terrassen, daken, enz.
Meer informatie: https://www.goodfood.brussels

11.00 u. Project Recup'soup (Eco-huis – Fortstraat 33)
Dit project gaat voedselverspilling tegen door voedingsmiddelen te recupereren en er soep van te maken voor de meest hulpbehoevenden.

12.00 u. Bezoek aan de sociale kruidenierszaak Epi Sint-Gillis - (Crickxstraat 47)
Epi Sint-Gillis is een sociale kruidenierszaak die zich toespitst op voedselhulp, consumptiesteun en socioprofessionele inschakeling. Tegen verlaagde prijzen verkoopt de kruidenierszaak voedings-, hygiëne- en onderhoudsproducten aan gezinnen met een laag budget, die worden begeleid door sociale partnerdiensten. De vzw geeft haar klanten ook tips over welke producten ze moeten kopen, waar zij ze kunnen kopen en hoe zij ze moeten consumeren. Budget en gezondheid zijn de twee sleutelwoorden van het project. Indirect heeft het ook aandacht voor het milieu door de aankoop van lokale, seizoensgebonden producten, peulvruchten in plaats van vlees, en eenvoudige producten met eenvoudige verpakkingen te stimuleren. Meer informatie: https://www.goodfood.brussels


13.00 u. Lunch

Prijs p.p.: ter plaatse te betalen

Gelieve te laten weten of u aanwezig zult zijn op de lunch, wanneer u zich inschrijft.

Einde rond 14.00 uur.

De verplaatsingen gebeuren te voet.

Inschrijven


« Terug

Auteur

Philippe Delvaux
Event date
24-10-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links