ANNULATIE : Hoe kunnen we sorteren en "Zero Waste" bij lokale overheden stimuleren?

Door de maatregelen ivm COVID19, het evenement van 27 maart "Hoe kunnen we sorteren en "Zero Waste" bij lokale overheden stimuleren? " word geannuleerd. Een werknemer produceert gedurende de 200 werkdagen per jaar gemiddeld meer dan 120 kg afval op zijn of haar werkplek. Het kantoor is immers ook een plaats waar geconsumeerd wordt. Hoe kunnen we deze afvalberg op de werkplek aanpakken en verkleinen?


Is sorteren verplicht bij de lokale overheden? Welke wetgeving is van kracht?
Wat kunt ù doen in uw eigen administratie?

Natuurlijk is het mogelijk om iets te doen! Het basisprincipe van Zero Waste is: “Het beste afval is het afval dat men niet produceert".

Maar wat kunnen we concreet doen om dit te bereiken? Welke maatregelen kunnen we nemen? Wat kunnen we doen om de impact op het leefmilieu van onze administraties te verminderen?

Wij nodigen u daarom uit op de workshop: “Hoe sorteren en “zero waste” bij de lokale overheid aanmoedigen?"

Wanneer

27 maart 2020, van 9:00 to 13:00

Waar


Registraties

ANULATIE

Tijdens deze workshop zullen wij proberen om al deze vragen te beantwoorden en zullen we het hebben over de van kracht zijnde wetgeving. We zullen het ook hebben over eenvoudige en doeltreffende maatregelen om het sorteren van afval aan te moedigen, over best practices van de Brusselse gemeenten, en over het label Ecodynamische Onderneming dat wordt gegeven aan bedrijven die stappen zetten om de impact van hun bedrijfsactiviteit op het leefmilieu te verminderen, met name op het gebied van afvalbeheer en preventie.« Terug

Auteur

Philippe Mertens
Event date
27-03-2020
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links