Save the date - 4/10: Colloquium "Opsporing en aanpak van gedwongen huwelijken"

Organisator: Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft een toolkit uitgebracht rond gedwongen huwelijken gericht aan ambtenaren van de burgerlijke stand. Dit instrument heeft de vorm van een beknopte en schematische Meldcode en bevat een bijlage met meer informatie zoals de context van het probleem, het wettelijk kader, contactgegevens in geval van doorverwijzing van slachtoffers, maar ook een lijst van signalen van gedwongen huwelijken en te volgen adviezen.

De toolkit beoogt de verbetering van de opsporing en aanpak van gedwongen huwelijken door ambtenaren van de burgerlijke stand, alsook de versterking van de samenwerking en het netwerk tussen sectoren (gemeentes, politie, justitie en hulpverlening) op lokaal niveau om de problematiek van gedwongen huwelijken aan te pakken.

Deze nieuwe tool zal op 4 oktober worden gepresenteerd. Professionals uit Nederland en Frankrijk zullen er verslag uitbrengen van hun ervaringen.


Prioritaire doelgroepen :

  • Ambtenaren van de burgerlijke stand
  • Referentiemagistraten
  • Referentiepolitiepersoneel

Het volledige programma van het evenement komt binnenkort online.

Neem deel aan het colloquium op 4/10/2019, van 9.30 tot 16.30 uur in het auditorium Storck, Ernest Blérotstraat 1 te 1000 Brussel.
« Terug
Publicatiedatum
09-07-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links